Husholdningsapparater.dk: Find blandt 5897 Produkter | 61 Kategorier | 156 Brands | 149 Forhandlere

7 ting du bør have i dit køkken denne sommer

Sommer er tid til dejlig mad, køkkeneksperimenter og festligt samvær. Måske har du en liste over spændende retter og teknikker, du gerne vil afprøve? Eller mangler du inspiration? Du har endda allerede sendt middagsinvitationen ud til gode venner. Derfor er det særligt vigtigt, at dit grej er opdateret og tip top.

Opdater dit køkken med denne brugbare liste. 

Server med sommerstil - En smukt serveringsskål højner maden 

Markerne står i fuldt flor, det dufter af nybagt brød og grill. I baggrunden leger børnene efter en tur ved vandet. Maverne er begyndt at rumle og snart er gæsterne på trapperne. 

Vi er særligt aktive om sommeren og udnytter de lyse nætter til fulde. Det betyder flere gæstebud og flere skønne middage. Men det sætter også særlige krav til køkkenets inventar, der arbejder på højtryk. 

Har du alt, hvad en dejlig sommermiddag kræver af service og køkkeninventar? For sommeren er også tid til overskud og nye projekter, som kan glæde de nærmeste. 

Første tip er at fokusere på servicen. Det er et rigtig fint trick at give æstetikken om maden lidt ekstra kærlighed. Så smager det særligt skønt. 

Gå aldrig ned på skåle. Retterne er mange og vi spiser godt. Samtidig vil vi gerne undgå at vaske den samme yndlingsskål op igen og igen. Find derfor flere gode skåle. Tænk gerne i farver og materialer. Og und dig også lidt ekstra luksus som eksempelvis Audo Copenhagen serveringsskåle. Fade og skåle må gerne være noget særligt. En sommersalat stråler ekstra grønt på et veldækket bord. 

Og så må det også gerne være praktisk, når fadet sendes om bordet i festligt lag. Glædelig sommer. 

Det hele starter som inspiration med en god bagebog

Hvad er sommermad for dig? Ofte har vi et katalog af dejlige minder, der definerer præcis hvad sommer er og hvordan det skal dufte. Af nybagt brød, som kun din mor kunne lave det? 

Men ny inspiration er også spændende, for det kan skabe fremtidens sommerminder. Det er jo et helt år siden, at det sidst var sommer. Så det hænder, at ideerne er blevet lidt rustne. Så er en bagebog din nye, bedste ven. 

Du kan ligge i skyggen og bladre dig igennem nye, spændende opskrifter. Alting hæver jo ekstra hurtigt i sommervarmen, så måske der også er tips og tricks til at styre hævningen og få den perfekte, mest skønne krumme. 

Tekstur er vigtigt - lær at få alt til at knase himmelsk uden for meget olie

Knas, knas, mums. I boder, i haven og på marker er det nu de skønneste sommergrøntsager. De skal behandles med omhu og respekt. Og det kan være en fordel at lave uden for meget olie. 

En airfryer er en rigtig god sommerven. Den hjælper både dig og grøntsager med at holde formen. 

Pomfritter er et godt eksempel. Brug de dejlige kartofler og få salt på tungen, men undgå for meget olie. Det er opskriften på en rigtig god sommermiddag. 

Faktisk er der et hav af fantastiske grøntsager, der bare venter på at blive serveret ved middagsbordet. De er på deres bedste netop nu: Fulde af smag, saft og kraft. Gulerødderne er klar til at blive hevet op, og dem i supermarkedet smager himmelsk. Det samme gælder eksempelvis kål, asparges, porrer, løg og en masse frugter. Eksperimenter gerne løs med airfryeren. 

Og husk at servere resultatet på betagende vis, så aftenen går ind i historiebøgerne og familiealbummet. 

Kold lemonade på terrassen - en effektiv citruspresser

Ingen sure citroner her. Det er dejligt med kølende drikke i varmen. Lemonade er en klassiker, der er uundgåelig i varmen. Peppet op med brusende danskvand, sukker, måske lidt mynte og godt med is, så er dagen reddet. 

Det kan blive til en del kander læskende limonade. Derfor er en effektiv og god citruspresser et must. Den skal tage sten og citronkød effektivt og kunne indeholde meget væske. 

Server den kolde drik i en fin bowle eller skål. Og husk endelig at citronskal smager skønt. Så udnyt gerne skallerne til salater, kager og selvfølgelig koldskål. 

Sommer er tid til godt bagværk på terrassen - En bagemåtte er din bedste ven

En mad med fjordrejer og aioli. Eller hvad med focaccia, flute eller et godt rugbrød?

Sol og fri er lig med fantastisk bagværk og gode krummer. Det skal brydes, knækkes, brækkes, være sprødt eller fugtigt. 

Pizza er en klassiker. Og til den er en bagemåtte uundværlig. Bagemåtten er genanvendelig, dejen kan flyttes rundt mellem lys og skygge, hvis den skal hæve. Og så går den i ovnen som klassisk bagepapir. 

Så når i laver pizzaværksted eller svinger det ene brød efter det andet ud af ovnen er måtten en kær ven. 

Så er det bare at skære brødet op og anrette det i en smuk skål til servering. 

Er din sommertærte skarp i kanten? Find den rigtige form 

Servering er ikke din eneste overvejelse. I ovnen skal der også være form på sagerne. 

Du kan eksempelvis gå efter en silikoneform eller en form med non-stick-belægning. Formene gør det nemt at skabe brød, tærter og kager, som nemt slipper og holder facon. 

Leg også med figurer, der passer til en bestemt festhumør. Eller bare for sjov. Der findes sjove former i mange afskygninger, der passer til hvert et bord. 

Sommer rimer på bær. Ikke bogstaveligt, men det bugner med lækre, søde og saftige bær. De gør sig fantastisk i tærter med en frisk krydderurt eller flødeskum på toppen. 

Pakket ind i en god kageskorpe er de en himmerigsmundfuld. Find derfor en god tærteform, for du får helt sikkert brug for den. Og start jagten på hemmelige bærsteder rundt i sommerlandet. 

Sommeræstetik på bordet 

Sommeraftener har det med at gemme sig på nethinden og i vores hjerter. De er særlige. 

Understreg det med et personligt bord. 

Pluk dine yndlingsblomster fra vejkanten eller find dem på torvet, i haven eller ved stranden. Dæk bordet med din arvedug. Sølvtøj, lanterner, og fine servietter. 

Sommerbordet er alt det ekstra overskud, du pludselig har. Og minder. Dét gode humør og tid til dig selv er et vigtigt punkt på listen og dét, der gør hele oplevelsen til noget særligt. 

Så er det bare at servere de dejlige retter for gæsterne på det smukke bord.

God sommer. 

Indholdsfortegnelse
Til Top